İçindekiler:

Led Reactie Spel Met Lcd Keypad Shield: 4 Adım
Led Reactie Spel Met Lcd Keypad Shield: 4 Adım

Video: Led Reactie Spel Met Lcd Keypad Shield: 4 Adım

Video: Led Reactie Spel Met Lcd Keypad Shield: 4 Adım
Video: EEVblog #1282 - Design Your Own Membrane Keypad! (µSupply Part 20) 2024, Temmuz
Anonim
Led Reactie Spel Met Lcd Tuş Takımı Shield
Led Reactie Spel Met Lcd Tuş Takımı Shield

Een leuk heceleme, okul arduino ile tanıştı mı? Klinkt leuk! En iyi fikir, en iyi oyun. Ik dacht meteen aan hecelenen waar je snel op een knop moet drukken als yüksek licht geeft. İnternet'i en iyi şekilde kullanabilirsiniz. Als je die versie wilt ga dan naar yaptı: https://www.gadgetronicx.com/reflex-test-game-using-arduino/. Maar van het kopiëren van iemand anders, daha iyi bir proje, en iyi iets bij doen. Ik, bir lcd scherm die ik bir meteen geïnteresseerd oldu, gekregen voor deze opdracht vardı, maar mijne werkte niet zo goed. Om het makkelijker te kreeg ik een Lcd Keypad Shield die ik doğrudan kon zetten op de arduino. Her hafta, her şey hazır. Deze öğretilebilir bacak ik uit hoe je dit spel ook kan yapılmıştır.

Gereçler

  1. Arduino Uno'su
  2. Lcd Tuş Takımı kalkanı (D1 ROBOT)
  3. 10 Standart kabel
  4. 4 LED lamba
  5. 10k ohm weerstandje
  6. 4 100 ohm weerstandjes
  7. 4 Drukknoppen

Adım 1: Lcd Tuş Takımı Kalkanı

Lcd Tuş Takımı Kalkanı
Lcd Tuş Takımı Kalkanı
Lcd Tuş Takımı Kalkanı
Lcd Tuş Takımı Kalkanı

Bu çok uygun. Kalkan moet er zo op dat de pinler op de goede plek zijn, dit makkelijkst te zien bij de analog pinler. Iets Belangrijks om te weten dat de shield niet aangeeft welke dijital pimler beschikbaar zijn. Van vooraf zijn de beschikbare pinnen op de rij 13-12-11-3-2-1-0. Bij mijn shield pin 12 niet beschikbaar'dır, de reden daarvoor niet duidelijk'tir. Ik heb op de shield pinnen laten solderen zodat de draadjes er makkelijker ingaan. Pin 1 tr 2 kunnen ook niet gebruikt worden voor girdi, alleen als çıktı.

Adım 2: Het LED Büyüsü

Het LED Büyü
Het LED Büyü
Het LED Büyü
Het LED Büyü

De schakeling, schakeling'de uitleggen wat er eigenlijk gebeurd'dur. De code zet ik in de volgende stap maar ik leg het nu uit. Als het programma start knippert een ledje 3 daha büyük waarna het spel start. En özel bilgiler, en çok aranan özelliklerdir. Dit wordt geregeld kapı sekansı die kiest welke pin een sinyal mag sturen. Ayrıca, en iyi seçeneklerden biri de, en iyi oda ve salon seçeneklerinden biridir. Hierdoor tetikleme ve kesme, değişken değişkenler için +1 nokta.

Adım 3: Alles Samen Bitti

Alles Samen Doen
Alles Samen Doen

Eerst moet het spel aan de arduino bir araya geldi de shield verbonden worden. Bu, fotoğrafın en güzel halidir, hulp van de code. Wat dit uiteindelijk toevoegd aan het spel is het volgende:

Na het 3 keer knipperen wordt "GO!" geprint om aan te geven dat het büyü başladı. Birbirinden farklı anlamlara gelen bilgiler: "Puanlar: (antal punten volgens değişken puanlar)". Ayrıca, en özel (maar aanpasbaar) aantal punten overschrijdt krijg je en berichtje die zegt "SİZ KAZANDINIZ!!!".

Adım 4: Einde

Als je de stappen hebt gevolgd ben je nu klaar! Een redelijk simpel spel samen een lcd scherm ile tanıştı. Het duurde, hatta her şeyi kullanabilirsiniz. Ik hoop dat dit projeje gitti gebruikt kan worden om te starten bir araya geldi arduino en dat je hatta lol hebt het büyüyle tanıştı.

Veel plezier yapılmış bir araya geldi!

Önerilen: