İçindekiler:

Togglefunction Eğitimi: 9 Adım
Togglefunction Eğitimi: 9 Adım

Video: Togglefunction Eğitimi: 9 Adım

Video: Togglefunction Eğitimi: 9 Adım
Video: Codeigniter Eğitim Part 3 Otel Rezervasyon Bootstrap Toggle Entegrasyonu 2024, Temmuz
Anonim
Togglefunction Eğitimi
Togglefunction Eğitimi

Gå in på

1. Adım: Yazılım

Yazılım
Yazılım

på yazılımında Gå sedan

Adım 2: Arduino'yu Kurun

Arduino Kurulumu
Arduino Kurulumu

En son ve en iyi alternatifler

Adım 3: Med Arduino'yu Başlatın

Arduino'yu Başlatın
Arduino'yu Başlatın

Det kanske ser ut så här i början. Eller, yallafall'dan ayrıldı.

Adım 4: PinMode();

PinModu()
PinModu()

Vi ska skriva grjer "void setup()" altında, det som man skriver altında arduinon'a kadar där sägs bara en gång. Det som vi kommer skriva här behöver ardunion bara veta en gång.

Vi kan börja med skriva "pinMode(7, INPUT);", 7: Arduinon'a dikkat edin. Med INPUT, daha fazla bilgi için bkz. 7:an.

Sedan där så skrev vi "pinMode(12, OUTPUT);" altında 12: bir säger arduinon att något kommer att hända där. Med OUTPUT'a göre, daha fazla bilgi için bkz.

Adım 5: İç

Int
Int

Det som skrivs i "void loop()" kommer sedan att köras om och om igen hela tiden Tils man stänger ner program sen när man sätter på den.

İlk skriver vi "girdi = dijitalOkuma(7);", "girdi" ye kadar säger man ska läsa vad som kommer från nummer 7 hela tiden.

Vad "girdi" är för något'a kadar. Det gör vi där uppe när vi skrev "int", när vi satte att "input" är lika med 0. "int" är att man ska definiera en değişken. Bunun nedeni, "girdi"nin yukarıya çıkarılmasının, "girdi"nin en iyi şekilde kullanılmasıdır. Vi ska sedan sätta på en knapp på kopplings bordet. Daha fazla bilgi için bkz. "girdi" att var lika med 1.

Adım 6: Boole

Boole
Boole

Där uppe altında int så ser du att det har kommit upp ett nytt ord. Boolean är att man kan göra så att en değişken är true eller false. Denna variabel kallar vi sadece nu pin0n. Detta kommer sedan, her şey dahil, lambalı lyser ve daha fazlası, gerçek annars kommer den vara yanlış.

längre ner har det kommit upp en if-sats som man kallar det. if-satser är väldigt sutyen att vet och används ben ilke alla program idag. Sadece denna kod betyder att om giriş är lika med 1 och pin0n är false då blir pin0n true. Annars om giriş är 1 och pin0n är true så blir pin0n false. Giriş kommer sedan ve 1 yıl önce deneyin.

Adım 7: Bitene Kadar

Eğer-sats kadar
Eğer-sats kadar

den förra altında if-satsen ska ska du skriva ve if-sats'a kadar som ska säga şuna kadar pin0n är gerçek ska den skicka ut ström genom portu 12 annars om pin0n är yanlış så ska den inte skicka utm 12 st.

Her şey dahil olmak üzere, her şey dahil olmak üzere ska bara göra våran krets mellan kopplingsbordet ve arduinon.

Adım 8: Kopplingsbordet Och Aruinon

Kopplingsbordet Och Aruinon
Kopplingsbordet Och Aruinon

Man tar en sladd(röda sladden) ve kopplar den mellan kopplingsbordet ve arduinonons 5V bağlantı noktası.

Sedan så kopplar man den röda en knapp som släpper igenom ström e kadar andra sidan om man klickar på den. Om man inte klickar på den ä är strömmen fortfarande kvar på samma sida erkekler åker sidled två knappar kadar vänster där den har sin fot.

Vid den foten har vi satt en rezistör som ledder en jord'a kadar (blå sladden), som sedan dödar i arduinon'da tüm ström som går. Anledningen, en rezistör där är för att arduinon inte klarar av att få i sig 5V hela tiden'a kadar.

En iyi fiyatlar, annan sladd(gula sladden), liman 7'ye kadar den sladden leder, användning'e kadar daha fazla bilgi. Bağlantı noktası 7'deki tüm bağlantı noktalarına bakın.

När man trycker på den knappen och det kommer ström'e kadar liman 7'ye kadar ska den ändra günah 0:a'ya kadar 1:a eller om den redan har en 1:a så ska den ändra från en 1:a'ya kadar 0:a'ya kadar.

Som vi vet tidigare så veteriner vi att om liman 7 har en 1: bir så ska bağlantı noktası 12(portakal sladden) skicka ut ström. Mellan lampan ve liman 12 finns tespit en rezistör som anpassar den strömmen som lampan villa ha. Detta kan man räkna ut med Ohm bazı lyder gecikmesi. Där R är resistansen som vill få reda på, U är spänningen och I är strömmen.

Vid lampans andra sida så ska det finnas en jord som dödar tüm ström som är kvar.

9. Adım: Klar

Klar
Klar

Nu ska du bara skicka din kodunda arduinon genom att koppla dom tillsammans med en kabel och klickkar på knappen uppe kadar vänster i din kodu.

Önerilen: