İçindekiler:

Uzak Akıllı Ev: 5 Adım
Uzak Akıllı Ev: 5 Adım

Video: Uzak Akıllı Ev: 5 Adım

Video: Uzak Akıllı Ev: 5 Adım
Video: TOST YAPAN AKILLI EV (5 Harika Akıllı Ev Senaryosu) 2024, Temmuz
Anonim
Uzak Akıllı Ev
Uzak Akıllı Ev
Uzak Akıllı Ev
Uzak Akıllı Ev
Uzak Akıllı Ev
Uzak Akıllı Ev
Uzak Akıllı Ev
Uzak Akıllı Ev

Malzeme:

dunne gelamineerde hout merdane.

1 x grondplaat minibüs çapı 1 cm

kleine nagels

2 x ekmek tahtası

plak bandı

Veel kabels bir araya geldi çapı 0.3 cm

Veel jumper kabeller

gereedschap:

bumakine

lijmpistool

lehimleme

schroevendraaier

bileşen

2 x relais panosu, 4 relais er op ile bir araya geldi

1 x Ahududu pi 3/4

1 x ethernetkabel (min 1 metre)

2 x seslendirme kablosu voor 12 V(1 met jack ve 1 met zichtbare VCC ve GND kablosu)

1 x Ahududu pi seslendirme kabel

1 x druppel sensörü bir araya geldi bijhorende dönüştürücü

1 x MCP3208(ADC)

1 x PCF8574 (voor lcd)

1 x I2C LCD şeması

1 x arduino UNO

1 x RFID (VMA405)

4 x led

4 x led şerit (12V)

4 x LM35GZ(sıcaklık sensörü)

1 x potansiyometre

1 x Mb120 seslendirme modülü(3.3V ve 5V)

De totale kost van het projesi sadece 130 euro münhasır het verwerkte hout'tur.

BOM, tüm bağlantılarla en iyi şekilde bir araya geldi.

Adım 1: Elektronika Aanlsuiten

Elektronik Aanlsuiten
Elektronik Aanlsuiten
Elektronik Aanlsuiten
Elektronik Aanlsuiten
Elektronik Aanlsuiten
Elektronik Aanlsuiten
Elektronik Aanlsuiten
Elektronik Aanlsuiten

T-cobbler van de ahududu pi te monteren op het breadbord en Plaats de MB102(voeding) aan de andere kant van het breadbord ile tanışmaya başlayın. Zorg ervoor dat ze een gemeenschappelijke zemin hebben. Daarna plaats je de mcp3208 ve PCF8574 sluit deze juist aan op de ahududu pi3. Vergeet niet van een pullup weerstand te plaatsen voor de i2C otobüsü. Maak gebruik van de externe voeding als bron niet de Raspberry pi. Tüm sorunlardan bağımsız olarak bağımsız bir sorundur. sluit aan de pcf8574 de 8 datalijnen aan van de LCD ve fiiller alle andere kabels van de lcd bir araya geldi de ahududu pi. Arkadan aydınlatmayı aktif hale getirin. Bir potansiyometre ile bir araya geldiler. Sluit deze 4 spanningsdelers ve bir MCP analog ingangen op de. De LM35GZ sıcaklık sensörü yüksekliği 3 pinnen de gnd, vcc en de çıkış. verbind deze bir araya geldi de externe voeding en de MCP. Arduino için RFID girişi. Voed de arduino, USB-kabel vanuit de Raspberry pi ile tanıştı. Bu, şu anda test edilmiş bir testtir. Verbind de relais borden, 12 V voeding en sluit alles ingangen aan op de ahududu pi ile bir araya geldi. Aan de uitgangen asmak je het yuvası, 2 led ve 4 led şerit. Ahududu pi'nin en iyi işlerle tanışması için harika led'ler.

Adım 2: Maket

maket
maket
maket
maket
maket
maket

Maket de maket volgens de schetsen. Gebruik houtlijm om de muren geniş te lijmen en nagels voor de dikkere grondplaten. Voorzie een ekstra donanım kamer voor de donanım. Voorzie een 2 ekstra merdane kartı ve daha sonra monteren'e 1 donanım donanımı dahildir. Daha fazla bilgi için tıklayınız. Aan de binnenkant van de achterkant monteer je een çerçeve zodat de achterplaat ergens kan tegen staan. Hierop plaketleri 4 magneten. Monteer op de achterplaat ook nog 2 elleçleme için gemakkelijk te kunnen açık van het huis.

3. Adım: Web Sitesi Şifresi

Web Sitesi Kodu
Web Sitesi Kodu
Web Sitesi Kodu
Web Sitesi Kodu
Web Sitesi Kodu
Web Sitesi Kodu

Gebruik python voor het openzetten van een web sitesi op de ahududu pi en ook voor het inleen ve alle sensoren op. Je kan deze web sitesi zelf aanmaken of kiezen hoe deze eruit ziet. Ön uçta HTML, CSS ve javascript voor de talen. Ön uçta arka uçta veri aktarımı sağlar. Raspberry pi. Arduino cihazları için en iyi veriler, tüm veriler için mysqlworkbench ve ahududu pi. Arduino cihazları için en iyi RFID giriş kapısı ile tanışın. RFID'yi kullanarak harici bir kütüphaneye erişin. De Raspberry pi leest alle andere analog sensoren de MCP3208 aracılığıyla. De druppel sensörü dijital olarak en iyi analog. De MCP maakt gebruik van de SPI bus om te Communiceren ile Raspberry pi ile tanıştı. Maak gebruik minibüs iplikleri, web sitesi ve web sitesindeki yazılımları destekler.

Hier vind u alle andere nuttige informatie voor het yapılmış van dit projesi.(software en meer)

Adım 4: Monteren Donanımı

Karadağ Donanım
Karadağ Donanım
Karadağ Donanım
Karadağ Donanım
Karadağ Donanım
Karadağ Donanım
Karadağ Donanım
Karadağ Donanım

Nadat alle yazılımı tüm donanıma dahildir. Hindistan'daki her şey, donanımsal olarak her şeyi değiştiriyor. Plaats de breadbords, relais, Raspberry pi en de arduino uno op een plaat. Verleng alle draden zodat de led'ler ve de kamers passen led şerit. Gebruik hiervoor een soldeerbout en krimpkous om de verlengingen mooi sonra werken. Monteer tüm sıcaklık sensörleri en licht sensörleri en iyi ve en uzun süre boyunca kontrol edin. RFID ve bağlayıcıyı asın zijkant van het huis en boor gat van een minibüs çapı 0,5 cm. Daha yüksek kapı geçişi tüm kablolar van de Arduino en het yuvası. Aan de andere kant van de maket plakaları je het LCD scherm en yüksek boor je ook een gat van 1 cm. Verleng alle kabels van de PCF8574 en ayrıntılı kapı het gat. Monteer een plastik L profil aan de onder kant zodat de plaat bir araya geldi elektronica kan recht staan. Monteer in de bovenste kamer bij de dönüştürücü, yenilenme sensörünü yeniden tasarlamak için her şeyi yapabilir. Verwijder ook 1 cm ve daha fazla kant van het çerçeve bir araya geldi de magneten zodat daar alle kabels kapı kunnen. Gebruik dubbelzijdige plakband om de kabels geordend te houden en om zo een overzicht te behouden de schakeling üzerinde. Aan de led şeritler asmak er een plakker trek de onderste laag van de strip en plak het aan de bovenkant. Je kan achteraf ook de nog de led'in vervangen kapı echte verwarmingselementen(RC016) maar hier heb ve wel een zwaardere voeding Voor.

Adım 5: Afwerking

Afwerking
Afwerking
Afwerking
Afwerking
Afwerking
Afwerking

De maket nu zo goed als klaar'dır. En son ve en iyi çıkartmalar, etiketler ve etiketler ile bir araya geldi. Ayrıca maket zou willen uitbreiden ve kan u altijd de overige plakalar op de zolder benuttigen als ekstra kamer.

Önerilen: