İçindekiler:

Hareketlilik Okosparkolo: 7 Adım
Hareketlilik Okosparkolo: 7 Adım

Video: Hareketlilik Okosparkolo: 7 Adım

Video: Hareketlilik Okosparkolo: 7 Adım
Video: Ayriliq 7-qism (o'zbek serial) | Айрилик 7-кисм (узбек сериал) 2024, Ekim
Anonim
Hareketlilik Okosparkolo
Hareketlilik Okosparkolo

Bir beadandó során csapatunk célja egy okos parkoló kialakítása volt. Az alapelgondolás bir be- és kimenő autók számlálása, és ezzel ve parkoló foslaltságának megadása volt. Ezt a munka során e-mailküldő és tweetelő funkcióval bővítettük, hogy a parkolni vágyók folyamatosan értesítve legyenek ve szabad helyekről.

Adım 1: Eszközök, Alkatrészek

Bir megvalósításhoz az első lépés megfelelő eszközök beszerzése volt, melyek ve következők:

● Ahududu Pi 3

www.raspberrypi.org/products/raspberry-pi-3-model-b/

● Ultrahangos HC-SR04

hobbielektronikabolt.hu/spd/HCSR04/Ultrahangos-tavolsagmero-HC-SR04

● szenzoroknak külön gösterge paneli, illetve ahhoz szükséges kábelek, 1000 Ω-os ellenállások

● tápforrás – Powerbank

2. Adım: Ahududu Pi És Szenzorok

Ahududu Pi És Szenzorok
Ahududu Pi És Szenzorok

Raspberry Pi-re'nin en iyi örnekleri, en büyük ve en çok satan 2 ultrahang szenzort ve operációs rendszert Raspberry Pi-re. Ezek után, hogy a működésüket is ellenőrizzük, pár sornyi kóddal teszteltük azt.

3. Adım: Alapkód Megírása

Alapkod Megirasa
Alapkod Megirasa

Következőleg az alap kódot írtuk meg. Az elgondolás alapja az objektumok (otomatik) erzékelése volt. Ezt úgy valósítottuk meg, hogy amennyiben egy a kivagy bemenő jármű érkezik ve megfelelő szenzor előtt elhaladva az alaptávolság lecsökken. Attól függően, hogy a kimenő, vagy a bemenő szenzor érzékeli csökkenti, illetve növeli a bent tartózkodó autók számát.

4. Adım: Tesztelés

Tesztelés
Tesztelés

Bir munka során minden után teszteltünk, hogy egy esleges hibát azonnal javítani tudjunk, illetve, hogy könnyen kiszűrhessük, melyik részben történt hiba.

Az alapkód tesztelése során több paraméterváltoztatást kellett végeznünk. Ilyenek voltak az eredetileg megadott hibatűrés alapértékei, illetve ve szenzorok mérései közötti időintervallumok.

Bir hibatűrés értékeit eredetileg fixen, viszont tekintettel arra, hogy ve rendszert csak felállítani kelljen egy estleges helyváltoztatás esetén, az első tesztelés ut.

Adım 5: Ekstra Funkciók

Ekstra Funkciók
Ekstra Funkciók

Az 5. lépésben egyrészt ekstra másrészt tájékoztató jelleggel további funkciókat vezettünk olun. Ezek közül először egy tweetelő, majd egy e-mailküldő részt írtunk meg.

Mindkettő esetében 30 percenként érkezik az értesítés, ami a foslaltságról ad tájékoztatást.

Adım 6: II. Tesztelés

Bir következő lépésként az újonnan hozzáadott elemek működését teszteltük.

Bu bir twitter résznél fedeztünk fel egy olyan hibát, ami a kód működésének leállásához vezethet. Bir Twitter ne engedi ugyanis bir duplikált posztokat, tehát ha 30 perce 50 volt bir foslaltság, és en çok az, hibát jelez, és bir program ne fut le. Bir sorun olup olmadığını anlamak için bir sorun.

Adım 7: Főpróba

Főproba
Főproba
Főproba
Főproba

Utolsó lépésként ve teljes összeállított rendszert kellett tesztelnünk. Ezt a Mobilis parkolójában néhány önkéntessel végeztük el. Ez esetben, szükség volt egy kis paraméterezésre, amivel megfelelően tudtuk számolni az áthaladó járművek számát'tır.

Bir 3 önkéntes segítségével végeztük, tehát bir kocsik elhaladásásával ve sislaltság nőtt, és amikor azok ve parkolót elhagyták, bir foslaltság visszacséökent ve eredeti. Bir teszt alapján megállapítottuk, hogy 1.5-ös kurulum süresi (uyku süresi) volt a legoptimálisabb arra, hogy az elhaladó kocsikat megfelelően érzékelje.

Ahhoz, hogy a munkánkat a vizsga során is tudjuk mutatni, egy kartondobozból készített,, pályát” hoztunk létre, ahol a szenzorok fixen rögzítésre kerültek.

Önerilen: